Simskola


Vad är simskola? Vi har flera olika simskolor, både för barn och vuxna, i grupp och privatlektioner. Med simskolan vill vi att alla, liten som stor, ska ha möjlighet att lära sig simma i en trygg miljö. Många av våra bassänger håller en behaglig temperatur på ca 32 C vilka brukar vara uppskattat av både barn och föräldrar. Hos oss är simskolan för barn indelad i fem olika kurser. Gruppsammansättningen bygger på kunskapsnivå – inte ålder. Undervisningen bygger på våra egna erfarenheter och SLS rekommendationer och lektionerna kännetecknas av allsidighet och variation, med stora inslag av lek. Läs mer om respektive kurs härintill.

För vem? Simskola kan man gå från fyra års ålder om man är van att vara i vattnet och vara bekväm med att ha huvudet under vattnet. Är man nybörjare så bör man vara fem år för att gå i simskola och som ovan fyraåring rekommenderar vi först en kurs i simlekis som är ett bra sätt att förbereda sig inför simskolan. Vi har grupper med föräldrar i vattnet och  vi vet att lektionerna blir mer effektiva när en förälder är med och kan ge barnet uppmärksamhet hela tiden. Det är aldrig försent att lära sig simma och vi är glada över att många vuxan ger oss förtroendet att lära dem simma.

Mål för att kunna lära sig simma måste man trivas och vara trygg i vattnet. Vi börjar därför med att träna på att hitta balansen i vattnet och på att lita till vattnets bärighet. Först därefter är det dags att lära sig grunderna i crawl, rygg- och bröstsim. Våra instruktörer är alltid med i vattnet och hjälper varje elev utifrån just deras förkunskaper och behov. Självräddningsövningar ingår i varje kurs.

Varmt välkomna till oss för en lärorik och glädjefylld stund i vattnet! Vår ambition är att alla, liten som stor, ska ha möjligheten att i en trygg miljö lära sig simma!

 

Istället för att bara kunna boka ”simskola ” och att ni som föräldrar ska försöka skriva till oss och berätta om förkunskaperna era barn har så säger det mycket till våra instruktörer om ni bokar det steg som stämmer bäst för ditt barn. Sedan är det möjligt att det blir både barn i ”steg 1 ” och ”steg 2” i samma grupp. Det är så vi jobbar.

Det är precis som i ”vanliga” skolan. Alla barn börjar i 6-års. Vissa kan inte läsa alls, vissa kan ABC och vissa läser flytande. Alla är ändå i samma klass och alla kommer att utvecklas och lära sig från där just han/hon är när kursen börjar. Alla har samma slutmål. Att obegränsat kunna ta sig fram i vattnet  med olika simsätt, både med huvudet över och under ytan.