Babysim


Varmt välkomna till oss för en mysig och glädjefylld stund tillsammans med ditt lilla barn!
Vår ambition är att babysimmet ska vara veckans höjdpunkt för hela familjen.

Vad är babysimskola?

Att gå på babysim är något av det mysigaste du kan göra tillsammans med din lilla bebis! Babysim är en rolig aktivitet som samtidigt är oerhört lärorik för såväl barn som vuxna. I en positiv, härlig och inspirerande miljö vill vi skapa utrymme för en speciell kontakt mellan dig som förälder och ditt barn. Du ger genom babysimmet, ditt barn möjligheten att uppleva den vattenglädje som behövs för att lära sig simma under vattenytan. Men babysim handlar inte bara om ”dyket” – det är så mycket mer… ! Många föräldrar uppskattar att träffa andra vuxna och deras barn i vår verksamhet. Samtidigt försöker vi även ge dig och ditt barn ett ”eget rum” i bassängen, något som vi vet skapar trygghet och stark närhet mellan er.

Som en röd tråd genom all vår verksamhet finns säkerheten och i alla våra kurser finns övningar som fungerar som en livförsäkring för barnen kring vatten. Vi är oerhört glada att så många förstår vikten av och väljer att fortsätta att simma med sina barn hos oss under många år. Långsiktigt övande under lekfulla former formar vattenglada och trygga barn som både kan njuta av allt det roliga det innebär med att bada, men som också har respekt för vattnet.

För vem?                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Babysimskolan kan man börja på när barnet är mellan 3-12 månader under förutsättning att barnet väger 4kg. Inga förkunskaper krävs. Ni kan vara en eller två vuxna med i vattnet, beroende på vilken bassäng ni väljer att simma i (se information om respektive anläggning). Lektionerna är 30 minuter långa och temperaturen i vattnet är minst 32 grader. Hos oss är babysimskolan uppdelad i tre delkurser där varje kurs har tydliga mål och riktlinjer. Kurserna är uppbyggda så att de följer varandra och vi bygger vidare på och utvecklar de övningar vi gjort i tidigare kurser. Övningarna blir mer avancerade i takt med barnets utveckling och ökade erfarenhet. Varje kurstillfälle är välplanerat och innehållsrikt och våra kursledare följer tydliga pedagogiska riktlinjer. Viktigast av allt är att vägen till slutmålet är lustfyllt för både barn och föräldrar!

Mål                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Det övergripande målet med babysim är att skapa trygga och vattenvana barn som njuter av vattnet på ett respektfullt sätt. Vi övar på att hålla andan, söka oss upp till ytan, hålla fast i kanten och flyta på rygg. Vi dyker och gör självräddningsövningar och för er som inte väljer att dyka finns det många andra bra och roliga övningar.  Allt sker på ett lekfullt sätt och självklart på barnets villkor! Samtidigt ser vi till att skapa magiska stunder i vattnet för dig och ditt barn!